Få hjälp med NC fräsning

Behöver ni någon som kan göra NC fräsning åt er? JMT utför NC fräsning och beredning. När man talar om denna typ av fräsning, så handlar det om CNC fräsning, vars dator följer ett NC-program. Detta program skrivs i en ISO-kod. En CNC fräs kan även programmeras genom att koden skrivs in för hand eller att ett CAD/CAM program skapar koden.

Hos JMT kan ni även få hjälp med:

  • Prototyper och gjuterimodeller
  • Verktyg
  • Mätning och kontrollmätning

Konstruktion och NC-beredning

När det gäller NC fräsning så har JMT en CAD-avdelning med fyra Tebis stationer. Dessa används för konstruktion och NC-beredning. Tebis är ett bra system när det gäller just NC beredning. Personalen på detta företag har en lång erfarenhet av både konstruktion och beredning. Dessutom så utbildas personalen fortlöpande. Hos dem finns även en egen FTP för dataöverföring som ni kan få tillgång till.

Flera bra tjänster

JMT sysslar inte bara med NC fräsning, utan de har även flera andra tjänster. Bland annat så sysslar de med gjuterimodeller i trä, plast, järn och metall. De kan även göra kontrollfixturer för bil och övrig industri. De har även kontrollmätning av modeller mm i 5-axlig mätmaskin mot 3-d underlag. Detta företag tillverkar även olika sorters pressverktyg med mera.

Företaget i sig, det grundades 1975. Det av Arnold Blomqvist och Roland Eriksson. Idag ägs det av onas Lundström och Peter Larsson, som köpte det under 2005. Under de senaste åren så har företaget investerat i nya maskiner samt annan bra utrustning så att de kan vara bäst på detta med att tillverka modeller och verktyg.